A A A K K K
людям із порушенням зору
Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради взяла участь у робочу нараду стосовно обговорення питань забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків.

Дата: 06.07.2021 09:51
Кількість переглядів: 453

 

01 липня 2021 року під головуванням заступника голови державної адміністрації Петра Добромільського в режимі відеоконференції відбулася робоча нарада з головами територіальних громад та укрупнених районів, начальниками служб у справах дітей, керівниками структурних підрозділів з питань соціального захисту, фінансів, тощо стосовно обговорення питань забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків. Участь у заході взяли також представники департаментів соціального захисту населення та фінансів облдержадміністрації.​

​Розпочинаючи селектор П. Добромільський повідомив, що Урядом 26 травня 2021 року прийнято постанову № 615 ,,Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків”. Закарпаття отримало понад 23 млн.грн. субвенції на зазначені потреби.

Реалізація акта сприятиме зменшенню ризиків потрапляння дітей в інтернатні заклади, влаштуванню їх до дитячих будинків сімейного типу, малих групових будинків, забезпеченню можливостей для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування виховуватися в умовах, наближених до сімейних, а також соціальній підтримці осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, через отримання грошової компенсації останніми на придбання житла.

​Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації С. Якімеліна доповіла, що наразі підготовлено проект розпорядження про створення регіональної комісії з визначення напрямків та реалізації коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Аналогічні комісії у найкоротші терміни мають запрацювати на рівні громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень