A A A K K K
людям із порушенням зору
Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Патронатна сім'я

Дата: 15.12.2021 15:21
Кількість переглядів: 566

З метою виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2021 №893 затвердженого Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування,перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя (далі – Порядок №893), відповідно до пункту 4 Порядку №893 пошук кандидатів у патронатні та первинний відбір забезпечує служба у справах дітей у співпраці, зокрема з центром. Пошук кандидатів у патронатні вихователі на рівні територіальної громади проводиться шляхом інформаційних кампаній, співбесід і консультацій з особами, які виявили бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя, зокрема з числа безробітних. 

15 грудня 2021 року у Тячівському РЦЗ відбулась робоча зустріч фахівців центру зайнятості із представниками служби у справах дітей Тячівської РДА та чотирьох територіальних громад Тячівського району: Тячівської, Буштинської, Тересвянської, Солотвинської. Мета даної зустрічі стала необхідність популяризайції послуги патронату над дитиною серед населення зокрема серед клієнтів служби зайнятості.

 

Патронатні вихователі отримують грошове забезпечення у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. У разі, коли до сім’ї патронатного вихователя влаштовано дитину віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина або одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

Також патронатні вихователі отримують соціальну допомогу на дітей, яка становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць.

Якщо у Вас виникло бажання допомогти дитині, яка опинилась у складних життєвих обставинах і Ви хочете тимчасово влаштувати її у свою родину, за детальнішою інформацією звертайтеся за адресою: 

смт.Солотвино, вул.Харківська, 1

Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень