A A A K K K
людям із порушенням зору
Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Залучення дітей до навчального процесу

Дата: 07.03.2023 13:11
Кількість переглядів: 819

На інформування дирекції Солотвинського ліцею імені Яноша Бойоі здійснено відповідні заходи по залученню дітей до навчального процесу.

Начальником служби у справах дітей Солотвинської селищної ради спільно з поліцейським офіцером громади СП Тячівського РВП ГУНП в Закарпатській області, капітаном поліції Фединець Василем проведено перевірку сімей, де учні не приступили до навчальних занять більше 10 днів підряд з невідомих або без поважних причин.

Дані таких учнів надаються закладом освіти для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

Причини відсутності учня на навчальних заняттях підтверджуються відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров’я або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників, що зберігаються в його особовій справі протягом поточного навчального року.

Іншими словами, якщо дитина хворіла і тому не відвідувала школу, до навчального закладу потрібно надати медичну довідку. Якщо школяр перебував удома під наглядом батьків, підтвердженням стане заява від батька або матері.

Важливо! За пропуск занять без поважної причини батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності.

Відповідно до статті 184  Кодексу України про адміністративні правопорушення ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 850 грн. до 1700 грн. Проте, якщо ситуація повториться тоді батьки заплатять штраф від 1700 грн до 5100 грн.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень