A A A K K K
людям із порушенням зору
Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

ЗБЕРЕЖІТЬ РОДИНУ ДЛЯ ДИТИНИ!

Дата: 22.09.2023 14:51
Кількість переглядів: 542

Патронат над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, або законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які потрапили в складні життєві обставини, а саме:

  • новонароджені   діти, залишені в   пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров`я, або яких відмовилися забрати батьки чи інші родичі;
  • підкинуті, знайдені діти;
  • безпритульні діти;
  • діти з сімей, в яких існує загроза їхньому життю та здоров'ю;
  • діти, які зазнали насильства, жорстокого поводження;
  • діти, батьки або особи, які їх заміняють, померли, безвісно відсутні;
  • діти, переміщені із тимчасово окупованої території, або району проведення  бойових дій ;
  • інші діти, які за різних обставин певний час не можуть перебувати у власній сім'ї або їхні батьки чи особи, які їх заміняють, не можуть піклуватись про них.

Одночасно під патронат в одну сім’ю можуть бути влаштовані діти (не залежно від їх кількості), які є братами - сестрами, або які до влаштування під патронат проживали в одній родині.

У порядку, визначеним Кабінетом Міністрів України оплата послуг патронатного вихователя здійснюються  у розмірі п’яти прожиткових мінімумів та виплачується соціальна допомога на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя у розмірі двох прожиткових мінімумів відповідно до віку.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини Солотвинської громади, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Більш детальну інформацію про сімейний патронат Ви зможете дізнатися, звернувшись до службу у справах дітей Солотвинської селищної ради за адресою: смт.Солотвино, вул.Емінеску, 8 каб.6  контактний телефон: 097-74-27-483 або до КЗ «Центр надання соціальних послуг» Солотвинської селищної ради за адресою: смт.Солотвино, вул.Емінеску, 8 каб.5  телефон: 097-90-51-473

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень