A A A K K K
людям із порушенням зору
Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

Навіщо моїй дитині ходити до школи, якщо можливо дистанційно навчатися?

Дата: 11.10.2023 11:41
Кількість переглядів: 990

"Навіщо моїй дитині ходити до школи, якщо можливо дистанційно навчатися?" - це одне з найпошириніших питань серед батьків.

Соціальні служби спільно з поліцейськими офіцерами громади, на запрошення дирекції Солотвинського ліцею-інтернату з румунською мовою навчання ім. М. Емінеску, провели бесіду з батьками щодо відвідування учнями школи.

Наголошено батькам, що навчання онлайн погано впливає на соціалізацію дітей, як молодших дітей, так і підлітків. Навчання онлайн почалося під час карантину і, звичайно, дітям важко. Оскільки завдання дитини в школі – не тільки отримати знання та засвоїти інформацію і навички, але і налаштувати спілкування, як з однолітками, так і з дорослими, вчителями, які ними опікуються в цей час. І ця компонента соціальності випущена дуже сильно.

Офіцер громади, Микулянич Євген Іванович, наголошував батькам, що Сімейним кодексом України (ст.150, п.2) передбачено, що батьки зобов’язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток та забезпечувати здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Відповідно до ст. 53 Конституції України, повна загальна середня освіта є обов’язковою. Неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей - означає бездіяльністю, у результаті якої обов’язки по вихованню виконуються неякісно, не в повному обсязі. Батьки можуть бути притягнуті до відповідальності, згідно чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень