A A A K K K
людям із порушенням зору
Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

ПАТРОНАТ

Дата: 12.01.2024 11:22
Кількість переглядів: 471

В Солотвинській громаді розміщено інформаційний бігборд стосовно послуги "Патронат над дитиною".Патронат – це як «швидка допомога» для дитини, яка перебуває в складних життєвих обставинах. Якщо у сім’ї виникають труднощі і дитина не може там жити, то служба у справах дітей «кличе на допомогу» патронатного вихователя. Якщо в біологічних батьків складнощі, дитину тимчасово може прихистити інша сім'я. Її тато і мама за цей час можуть впоратися із труднощами, щоб потім повернути дитину додому. Така можливість існує завдяки патронату.

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та становить близько 3 місяців. В особливих випадках за рішенням органу опіки та піклування термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.

Патронатним вихователям передбачено одноразова матеріальна допомога в розмірі 50 тисяч гривень з обласного бюджету. За надання послуги патронату над дитиною патронатний вихователь щомісяця отримує грошову винагороду та соціальну допомогу на утримання та виховання кожної дитини влаштованої у сім’ю патронатного вихователя. Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. 

Якщо Ви бажаєте підтримати дитину яка потрапила у складні життєві обставини, що негативно впливають чи можуть вплинути на їх життя, здоров’я та розвиток, в тому числі дітей, які залишилися без батьківського піклування та стати патронатним вихователем, звертайтеся до служби у справах дітей Солотвинської селищної ради за адресою:
с-ще Солотвино вулиця Емінеску, 8, каб.6
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень