A A A K K K
людям із порушенням зору
Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

На Закарпатті відбувся захід «Жива книга»: відверті історії турботи про дітей»

Дата: 18.10.2024 14:47
Кількість переглядів: 171

Захід організовано МБО «Партнерство «Кожній дитині» спільно із Закарпатською обласною військовою адміністрацією, участь в якому мала змогу взяти Служба у справах дітей Солотвинської селищної ради.

Фото без описуФото без опису

Мета заходу - популяризація послуги патронату над дитиною та сімейних форм виховання шляхом відкритого спілкування, в якому кожна «книга» — це реальна людина зі своєю історією, розвіювання стереотипів та упереджень щодо послуги патронату.

Фото без опису

На сьогоднішній день на Закарпатті  шість патронатних вихователів разом із помічниками надають послугу патронату — професійного догляду, виховання та реабілітації дітей, які тимчасово не можуть проживати у своїй сім’ї. Таке влаштування короткострокове — на кілька місяців, поки біологічні батьки долають скруту або дітям знайдуть нову родину: прийомну сім’ю, усиновлювачів чи опікунів.

Фото без описуФото без опису

Присутні мали змогу дізнатися про те, до яких труднощів під час адаптації дитини у новому оточенні необхідно бути готовими та як їх долати, чи вистачає фінансового забезпечення для дітей, які перебувають під патронатом або в інших формах сімейного виховання. Йшлося й про проходження навчання для надання послуги патронатного вихователя. Також розповіли про домашній побут, розподіл обов’язків у сім’ях та спільне дозвілля.

Фото без описуФото без опису

До служби у справах дітей Солотвинської селищної ради відгукнулась небайдужа сім`я до долі дітей, це сім`я Русанюк Степана Степановича та Жужанни Степанівни, місцеві жителі, які виявили бажання виховувати дітей в своєму домі. Вони вже почали проходити навчання. Бажаємо їм Успіху, мудрості та терпіння у своїх починаннях!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень